Activiteiten

Buitenschoolse opvang de Boerderij is voor kinderen een plek waar veel te beleven is en waar kinderen de ruimte hebben om te spelen. We bieden een omgeving met veel mogelijkheden om, vooral buiten, van alles te beleven wat je in de bebouwde kom niet of nauwelijks tegenkomt. Onze prioriteit gaat uit naar een veilige en prettige sfeer op De Boerderij. Kinderen moeten zich thuis en veilig voelen. Wanneer een kind zich veilig voelt en vertrouwen heeft, durft het te ontdekken en erop uit te gaan. Kinderopvang is een aanvulling op de thuissituatie. Het is belangrijk dat de wereld thuis en het leven op de kinderopvang bij elkaar aansluiten. Door goed contact met de ouders worden deze twee leefwerelden met elkaar verbonden. Wij houden zoveel mogelijk rekening met de regels, gewoonten, waarden en normen die de ouders het kind mee willen geven.

Op de BSO is er de mogelijkheid om elke dag buiten te spelen. Buiten, waar de ruimte is om de verschillende seizoenen te beleven, om contact te hebben met de dieren. Samen met de kinderen verzorgen wij de pony, de kippen, de konijnen, de geiten en de schapen. Natuurlijk gaan we ook regelmatig kijken bij de kalfjes en de melkkoeien, zodat de kinderen kunnen zien waar de melk vandaan komt. De buitenruimte is een ruim, veilig omheind speelterrein.

Ook binnen is er van alles te beleven! Verkleden als piraat, ridder of prinses. Het mooiste vliegtuig bouwen van lego of samen een modeshow organiseren. Dollen met je vrienden of gewoon rustig een boek lezen of een spelletje doen; dat kan natuurlijk ook. Want na schooltijd is het tijd voor ontspanning.