Opgroeien in het groen maakt slimmer

| 198 woorden | 1 minuut leestijd

Kinderen die opgroeien in een groene omgeving, presteren beter op school. Vooral op het gebied van rekenen en wiskunde wordt beter gepresteerd door kinderen die in hun leefomgeving worden omringd door groen.

Dit is de conclusie van onderzoekers van het Instituut voor Onderwijs in Londen. Zij onderzochten het werkgeheugen van 4700 kinderen in de leeftijd van elf jaar, schrijft Child in the City. Deze kinderen zijn woonachtig in verschillende stedelijke gebieden in Engeland. Ze ontdekten dat kinderen die in een groene leefomgeving woonden, beter presteerden dan degenen die in een meer stedelijke omgeving wonen.

Geheugentests

In de verschillende tests werden metingen verricht met behulp aan de hand van visuele en ruimtelijke geheugentests op computers. De kinderen werd bijvoorbeeld gevraagd tokens op te sporen die verborgen waren in het gekleurde scherm, zonder terug te keren naar een vak waar eerder een token gevonden was. Het werd vanzelfsprekend steeds moeilijker naarmate het aantal dozen toenam.
De onderzoekers keken naar het aantal fouten dat de kinderen maakten. Ze concludeerden dat kinderen die in een groene omgeving woonden niet alleen minder fouten maakten, maar zich ook vaak omgeven door hoger opgeleide mensen en vaker aan sport doen.

Lees hier het hele onderzoeksrapport.

Nieuwsoverzicht